Descopera
Bine ai venit! Te rugam sa te autentifici (daca ai deja un cont la noi) sau sa te inregistrezi. Iti vom oferi surprize saptamanale si concursuri cu premii pe masura! Toate acestea pentru ca inovatia a devenit necesitate!

Descoperi! este locul de intalnire al tuturor celor care vor sa se documenteze, sa se distreze si sa isi faca noi prieteni!

Cu un continut variat si cu subiecte de la discutii despre cultura si civilizatie, stiinta, computere sau simple concursuri, Descoperi! te asteapta cu bratele deschise!
Va instiintam ca puteti intra in posesia unui spatiu de reclama pe site-ul nostru pe o perioada de 1 an cu doar 2,2 euro. Detalii in ACEST subiect.

Distribuiți
In jos
avatar
YamiKashim
Moderator Local
Moderator Local
masculin
Numarul mesajelor : 389
Varsta : 25
Oras : La spatele tau furandu-ti ceva din frigider
Respectarea regulilor :
Puncte : 3936
Data de inscriere : 28/06/2008
http://kashim.blogratuit.ro/

System Restore

la data de Vin 2 Ian 2009 - 14:21
Ce este System Restore / Cu ce ajuta si cu ce nu


Despre System Restore (Instrumentul Restaurare Sistem/in continuare abreviat ca SR):

SR monitorizeaza schimbarile in sistemul de operare si salveaza starea sistemui ca un punct de restaurare.
Daca sistemul are o problema rezultata din modificarea unor setari utilizatorul poate restaura sistemul la o data anterioara, folosind unul din punctele de restaurare.

Aplicatiile si sistemul pot crea puncte de restaurare atunci cand au loc modificari in sistem. SR creaza puncte de restaurare la un interval de 24h, de asemenea si utilizatorii pot crea puncte de restaurare oricand.

SR nu restaureaza documentele utilizatorilor (poze, video, etc) asadar nu va cauza pierderea fisierelor personale, email-urilor, istoric rasfoire? (browsing history) sau favoritele (favorites). SR este disponibil si in Safe Mode.Monitorizarea sistemului
SR monitorizeaza fisiere critice ale sistemului si aplicatiilor, arhivand starea acestor fisiere inainte ca schimbarile sa aiba loc. SR de asemenea salveaza o intreaga copie a registrului si a catorva fisiere dinamice. Cand SR detecteaza ca utilizatorul nu foloseste computer-ul, comprima registrul si copiile fisierelor facute.

SR are ca cerinte un minim de 200MB spatiu liber pe partitia de sistem (de obicei C: ). Cand cantitatea de spatiu liber scade sub 50MB pe orice disc (partitie) SR trece in modul standby si nu mai creeaza puncte de restaurare. In acest timp toate punctele de restaurare sunt sterse (Windows XP are nevoie de cel putin 200MB liberi pt. o functionare optima).
SR se va reactiva de indata ce 200MB (pe partitia sistemului) vor fi disponibili.

Fisierele care sunt monitorizate si care nu, sunt specificate aici.Restaurarea sistemului
In timp, punctele de restaurare sunt adunate in arhive fara nicio interventie din partea utilizatorului. Daca utilizatorul are nevoie vreodata de a restaura sistemul, punctele de restaurare sunt vizibile prin interfata SR. Singura cale de accesa aceste puncte de restaurare este prin interfata SR (pt. utilizatori) sau prin API (pt. programatori) asta pt. a proteja integritatea datelor si prevenirea schimbarilor accidentale.

Pt. a restaura sistemul, SR aduce fisierele monitorizate la starea in care erau in momentul stabilirii punctului de restaurare selectat. Apoi inlocuieste registrul cu cel salvat din punctul de restaurare selectat.


Pentru a accesa interfata System Restore:

Windows XP:
Start Menu, All Programs, Accessories, System Tools: System Restore
Control Panel, Performance and Maintenance, System, apoi tab-ul System Restore


Windows Vista:
Start Menu, All Programs, Accessories, System Tools: System Restore

Mai multe detalii despre System Restore gasiti aici:
Cum se restabilește sistemul de operare la o stare anterioară în Windows XP
Depanarea problemelor cu instrumentul Restaurare sistem în Windows XP


Notă: Mare parte din acest tutorial este o traducere MSDN.

(c) BlueMe
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum