Descopera
Bine ai venit! Te rugam sa te autentifici (daca ai deja un cont la noi) sau sa te inregistrezi. Iti vom oferi surprize saptamanale si concursuri cu premii pe masura! Toate acestea pentru ca inovatia a devenit necesitate!

Descoperi! este locul de intalnire al tuturor celor care vor sa se documenteze, sa se distreze si sa isi faca noi prieteni!

Cu un continut variat si cu subiecte de la discutii despre cultura si civilizatie, stiinta, computere sau simple concursuri, Descoperi! te asteapta cu bratele deschise!
Va instiintam ca puteti intra in posesia unui spatiu de reclama pe site-ul nostru pe o perioada de 1 an cu doar 2,2 euro. Detalii in ACEST subiect.

Distribuiți
In jos
avatar
Lucian
Administrator
Administrator
masculin
Numarul mesajelor : 1038
Respectarea regulilor :
Puncte : 5579
Data de inscriere : 20/06/2008
http://www.descopera.forumz.ro

De ce și cum apare frica?

la data de Mar 11 Aug 2009 - 14:55
Pentru prima dată, cercetătorii au reușit să demonstreze cu precizie cum apare sentimentul de frică. Acest lucru a fost realizat de oamenii de știință de la Universitatea Washington, SUA, ei publicând un studiu Luni, 6 iulie, în Journal of the Public Library of Science. Studiul a fost efectuat pe șobolani de laborator, iar în urma experimentelor s-a ajuns la concluzia că amygdala și hipocampul dorsal, cele două regiuni ale creierului, au un rol direct în producerea sentimentului de frică.

“Frică” sau ”teamă” sunt două cuvinte pe care le folosim foarte des. Ambii termeni desemnează o stare de neliniște, tulburare, provocată de un pericol real sau imaginar și se pot asocia și cu absența controlului asupra unei situații. Specialiștii consideră că există mai multe tipuri de frică și unele dintre ele le regăsim la toate popoarele din toate epocile. Ei mai susțin că sunt trei feluri prin care se poate învăța teama: din experiențe traumatizante, stresante și efectul retroactiv. Totuși, de ce apare frica? O învățăm repede, pentru că avem nevoie de ea ca să supraviețuim, ca să ne abatem de la primejdii, dar poate duce și la fobii. Câteva dintre acestea sunt: claustrofobia (frica de spații închise), hematofobia (frica de sânge), acrofobia (frica de înălțime), scotofobia (frica de întuneric), xenofobia (frica de străini).

Creierul uman este locul unde se nasc emoțiile, sentimentele, dorințele, prin urmare și teama, de care sunt responsabile cele două regiuni ale creierului, amygdala și hipocampul dorsal. Acestea au rol în producere amintirilor neplăcute sau cel puțin așa se știa până acum. Cercetătorii de la Universitatea Washington au descoperit că de fapt, amygdala și hipocampul dorsal reprezintă mecanismul esențial pentru producerea fricii, a doua regiune transmițând informații prin stimularea celei dintâi. Au fost realizate diferite experimente pe șobolani, iar scopul lor a fost acela de a înțelege procesul prin care apare teama și astfel, oamenii de știință speră să găsească un tratament pentru anxietate.

Acest articol a fost scris pentru www.StiintaAzi.ro și www.Descoperi.info de către Șaramet Izabella (Cluj-Napoca) folosind informații din România Liberă și de pe uwnews.org și nu poate fi preluat decât în urma unui acord din partea acesteia sau a fondatorului (administratorului).
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum